Beskær og etablere et frugttræ

Byg et smukt træ

Det, der er vigtigt, er at opretholde en balance mellem træets vækst og mængden og størrelsen af ​​frugterne. Beskæring betyder, at træets næring er fokuseret på frugterne.

Det er meget vigtigt at begynde at beskære og etablere dets vækst fra det allerførste år af træet. Fjern alle døde eller syge dele for at lade kortet udvikle sig. Det hjælper træet til at fokusere på at bære frugt fra begyndelsen.

Forskellige typer frugttræer kræver forskellige niveauer af beskæring. Æble- og kirsebærtræer er lidt sværere, de skal beskæres hver sæson for at forblive produktive og give en god høst året efter. At vide, hvad der skal beskæres, er svært at lære, fordi nogle grene skal være ældre end andre for at producere frugt. Vinstokke og kiwitræer er enklere og har brug for stærkere beskæring, når de bærer frugt.

Det er ikke kun træsorten, der bestemmer beskæringsmetoden og hvor ofte det skal gøres, men også hvilken slags frugt det er, hvordan haven plejes, hvor meget vand der er til rådighed, og hvilken type jord træet vokser i. .

Visualiser hvordan det kommende træ skal se ud inden beskæring og etablering påbegyndes

Tænk over, hvordan du gerne vil have det fremtidige frugttræ til at se ud, inden du går i gang med at beskære og etablere det. Køber du et 1-2 år gammelt træ, der allerede er plantet og omhyggeligt beskåret for at få den ønskede form, letter det i høj grad dit beskæringsarbejde. Så er træets form fastlagt og beskæringen består hovedsageligt i at bevare den form.

I de første år, hvor træets form er etableret, er det vigtigt at skabe en stærk stamme og grene, der danner en ramme. Stammen skal det første år beskæres fra 40 centimeter til 1,5 meter. Størrelsen af ​​den beskårede del bestemmer frugttræets endelige form.

Relaterede produkter

Læs andre indlæg

Formering af stueplanter

Nogle metoder, som f.eks Det er nemt at tage stiklinger og plante dem, mens andre som plantning er mere tidskrævende. I modsætning til udendørs planter

Læs mere