Dyrkning af citrustræer for at høste spiselig frugt derhjemme

Att starta odlingen

Vælg dværgplanter, der skal podes på grundstammen Flying Dragon. Dværgtræer bliver normalt 90-150 cm høje, når de plantes i potter. De fleste dværgtræer er ellers ikke podet på den Flyvende Drage.

Grundlæggende regler for dyrkning

Beholderen: Vælg en let gryde for at gøre den nemmere at flytte (eller sæt den på hjul). Tag en 25-30 cm potte til et 1-årigt træ og en 35-40 cm potte til et 2-3-årigt træ. Undgå at plante et lille træ i en for stor potte. Sørg for, at der er huller til dræning.

Jorden: Brug den færdigpakkede, lette jordblanding uden vandabsorberende krystaller, som findes i butikken.

Belysningen: For at vokse og trives så godt som muligt, har citrustræer brug for 8-12 timers sol dagligt. (Et drivhus er derfor fremragende). I vores nordlige klima placeres træet i et vindue i syd- eller sydvestlig retning for at få lys om vinteren. Der er brug for ekstra specielle lamper.

Vandingen: Citrustræer vil hverken have for tør eller for fugtig jord. Vand rigeligt og lad derefter jorden delvist tørre ud, men lad ikke træerne begynde at visne. Efterlad aldrig gryderne i vand.

Fugtighed: Fraværet af fugt om vinteren komplicerer den indendørs dyrkning af citrustræer betydeligt. Sprøjt planterne, brug en luftfugter, eller stil potterne over vandfyldte kar. Hold dem på lang afstand fra både varmeelementer og køling.

Befrugtning: Brug så vidt muligt citrusgødning, der indeholder sporstofferne jern, zink og mangan. De fleste organiske citrusgødninger mangler disse; tanggødning kan derefter tilsættes.

Følg altid brugsanvisningen på emballagen. Mens træerne er indendørs, brug kun halvdelen af ​​mængden af ​​gødning.

Blomster og frugt: Normalt blomstrer citrustræer mest om foråret. Men det er ikke ualmindeligt, at planter har lejlighedsvise blomster hele året rundt. Det er almindeligt, at citrustræer blomstrer og bærer moden frugt på samme tid. Blomsterne bestøves ved hjælp af vinden. Når de er indendørs, ryst dem godt for at tillade bestøvning.

Lad ikke frugten modne det første år, men lad al energien gå til at udvikle sunde grene og rødder. Det tager 6-12 måneder for frugt at modne afhængigt af den pågældende art. Hvornår er frugten moden? Vægt og farve viser modningsgraden, men den bedste måde at beslutte sig på er selvfølgelig at smage frugten.

Beskæring: Beskær når som helst på året for at forme træet og forhindre det i at blive for stort. En anden måde at begrænse størrelsen på er at tage planten ud af potten hvert 3.-5. år og beskære rødderne et par cm. Benyt lejligheden til at tilføje ny jord på samme tid.

Årlig flytning: Flyt citrustræerne, så snart temperaturen er konstant over 4 ° C. Tilpas planterne til udendørstemperaturen ved at stille dem et par timer i døgnet et skyggefuldt, lunt sted. Øg gradvist tiden, indtil du kan lade dem stå natten over. De samme principper gælder for hærdning af skud. På samme måde skal du placere træerne i skyggen omkring 2 uger før du flytter dem indendørs om efteråret for at vænne dem til at få mindre sollys.

Relaterede produkter

Læs andre indlæg

Formering af stueplanter

Nogle metoder, som f.eks Det er nemt at tage stiklinger og plante dem, mens andre som plantning er mere tidskrævende. I modsætning til udendørs planter

Læs mere