Forskellige metoder til ukrudtsbekæmpelse

4 metoder for ogräsbekämpning

Der findes en række traditionelle metoder til ukrudtsbekæmpelse. Herunder rengøring i hånden, rengøring med en hakke, brug af kompost eller endda en blæselampe. Det er bedst at kombinere flere forskellige metoder og kæmpe på det rigtige tidspunkt. Herbicider kombineret med traditionelle metoder som gravning og kompostering giver normalt de bedste resultater. Herbicider giver som regel nem bekæmpelse og er i mange tilfælde det absolut mest tidsbesparende og overkommelige alternativ i kampen mod ukrudt!

Der er primært fire metoder, og nogle herbicider kombinerer flere af dem.

 1. Herbicider, der reagerer ved kontakt
  Hurtigtvirkende midler, der virker overfladisk på store ukrudtsarealer, får ukrudtet til at visne og tørre kun få dage efter behandlingen. Fantastisk til bekæmpelse af etårigt ukrudt.
 2. Herbicider, der virker systematisk
  Optages af blade eller rødder og trænger ind i plantesaften og spredes dermed i hele planten. De dræber ukrudtet fuldstændigt, inklusive rødderne, på få uger og egner sig til både enårige og flerårige planter.
 3. Herbicider med restvirkning
  De forbliver aktive i jorden og trænger ind i rødderne af ukrudt, der begynder at spire og vokse. De er således med til at forhindre gentagelse af nye stauder og enårige ukrudtsarter og beskytter ofte flere måneder i træk.
 4. Herbicider med selektiv virkning
  Udrydder kun visse typer planter og skader ikke de andre. De kan gå på ukrudt uden at beskadige de nærliggende planter, som du vil beholde. Disse midler er særligt velegnede til behandling af græsplæner, hvor midlet angriber bredbladet ukrudt uden at beskadige græsset.

Relaterede produkter

Læs andre indlæg

Formering af stueplanter

Nogle metoder, som f.eks Det er nemt at tage stiklinger og plante dem, mens andre som plantning er mere tidskrævende. I modsætning til udendørs planter

Læs mere