Håndtering af larveangreb i plænen

Larver i min gräsmatta

Larver fundet i plæner, ofte kaldet hvide larver, er forskellige typer billelarver, som f.eks. Japanske biller, juni bugs eller maj baggar.

Disse hvide C-formede små larver har bløde kroppe med knogler nær hovedet. Larver fundet i græsplæner, ofte kaldet hvide larver, er forskellige typer billelarver.

De lever af græsrødder og får plænen til at dø pletter. Med tiden bliver larverne til biller, der kravler op af jorden for at sværme og lægge æg, hvilket fører til endnu flere larver.

De fleste billers livscyklus er et år; Junivæddere har en treårig livscyklus. Tidspunktet for sværmning varierer afhængigt af billeart og region, men normalt kravler de voksne biller op af jorden, sværmer og lægger æg i to til tre uger før midten af ​​sommeren.

Afhængig af jordens fugtighed og temperatur tager det omkring 2 uger for æggene at klække; fra midtsommer til sensommer. Den nye generation af larver begynder at nyde græsrødderne umiddelbart efter udklækningen.

Højsæsonen for larverne falder i det tidlige efterår. Larverne holder sig normalt i en dybde på omkring 7-8 cm, men borer så dybere, inden vinteren kommer.

Symptomer, der indikerer, at der er larver i plænen

  • Når din græsplæne begynder at blive grøn om foråret, skal du kigge efter brune pletter, der ikke bliver grønne. Disse steder kan være tegn på, at larverne har ædt rødderne op efteråret før. For at kontrollere dette skal du løfte et lille stykke af græsplænen. Hvis årsagen er et larveangreb, vil det døde stykke græsplæne rulle sammen som et tæppe, eller du kan trække græs op og se, at det ikke har rødder.
  • Uregelmæssige pletter af dødt græs vises i din godt vandede græsplæne i sensommeren eller det tidlige efterår. Undersøg plænen som ovenfor.
  • Fugle eller muldvarpe river din græsplæne op – de æder larver og leder efter dem ved at grave i græsplænen. Disse dyr spiser også regnorme, så tjek omhyggeligt for larver, før du behandler plænen med pesticider.
  • Din græsplæne er blevet svampet. Nogle gange bemærker man det, før de brune pletter viser sig. Det første tegn på, at larver kan findes i godt vandede plæner er, at de er blevet svampede.

En vis mængde larver er okay

Undersøg din græsplæne for at kontrollere, om der er larver i den, og find ud af deres fordeling. En sund græsplæne kan sagtens modstå et larveantal på 0-5 larver – og eventuelt op til 9 pr. kvadratfod (ca. 30×30 cm).

Undersøg plænen i sensommeren ved at grave flere græsplæner op omkring 30 kvadratcentimeter og 5-10 cm dybe. Hvis der er levende larver, vil du se dem.

Nogle gode råd

  • Hold øje med naboernes græsplæner. Hvis en nabo har problemer med larver, vil biller sandsynligvis flytte til dit græs.
  • Larver elsker fugt; de findes for det meste i jord, der konstant er fugtig. (Billehunner foretrækker at lægge æg i en velholdt græsplæne, og larver udvikler sig også bedre i en sådan, end i en slidt og tør. Tørre somre hæmmer væksten af ​​larver og forhindrer endda æggene i at klække).
  • Fix skaldede pletter på græsplænen ved at så nyt græs.

Relaterede produkter

Læs andre indlæg

Formering af stueplanter

Nogle metoder, som f.eks Det er nemt at tage stiklinger og plante dem, mens andre som plantning er mere tidskrævende. I modsætning til udendørs planter

Læs mere