Hvor højt skal jeg lade græsset blive på min græsplæne?

Klippning främjar gräsets tillväxt

Det er nemt at tænke plænen som en sammenhængende enhed – et grønt stød. Du får bedre succes med din græsplæne, hvis du husker, at en græsplæne består af individuelle græsplæner. Ligesom andre haveplanter har de det godt, når man beskærer det, det reagerer og bliver stærkere.

Hvis du beskærer for meget, vil de ikke have nok blade til at understøtte væksten. Plænen bliver så sparsom, svag og tynd og får et dårligt rodsystem. Sådan en græsplæne er lettere udsat for angreb af forskellig art.

Slår du ikke græsset ofte nok, bliver planterne tynde og plænen opfylder ikke længere sit formål og der er tilholdssted for skadedyr, f.eks. larver og endda små gnavere.

Slår du dit græs i den rigtige længde, vil du skabe en letplejet, tørkebestandig græsplæne, der ikke så let bliver offer for ukrudtsinvasioner.

Anbefalet længde på græsstrå

Det er meget vigtigt for en sund græsplæne, at den klippes i den rigtige højde, men den ideelle højde varierer alt efter, hvilken slags græs den består af, hvilken tid på året det er og jord, klima osv. Det skal klippes. oftere i højsæsonen.

Det vigtigste, når det kommer til klipning, er, at græsset aldrig bliver slået mere end en tredjedel af græsstråernes samlede længde ved klipning. Med andre ord, bestem den ideelle højde for dit græs og lad det være en tredjedel højere. For at indstille klippebladet skal du placere plæneklipperen på et fladt sted og måle afstanden til jorden.

  • Vedrørende kold sæson græs så den vokser mest forår og efterår. Den slags græs bliver 6-10 cm højt.
  • Vedrørende varm sæson græs så den vokser mest i løbet af sommeren. Den slags græs bliver 8-20 cm højt.
  • I perioder med kraftig vækst forventes du at slå græsset hver 5.-7. dag. Men i lavsæsonen skærer du sjældnere eller slet ikke.

Følg disse tips vedrørende højden af ​​græsplænen. For at finde ud af, hvad den ideelle højde i din region er, skal du henvende dig til f.eks. til lokale havebutikker.

Sigt efter at have højere græs

Det bedste er, at græsset altid skal være så højt som anbefalet, især i perioder med tørke. Koldårsgræs vokser normalt bedre, når det bliver lidt højere, ligesom græs, der vokser i skyggen.

Højere græsser har længere rødder, hvilket gør det nemmere for dem at nå ned til vandet. Højere græs skygger også for jorden, hvilket betyder, at en mindre mængde vand fordamper, og det hæmmer invasionen af ​​ukrudt i plænen.

Andre råd vedrørende græsslåning

  • Klip når græsset er tørt.
  • Det er bedre for plæneklipperen, hvis den bruges på den køligste del af dagen.
  • Hav altid skarpe knive, når du klipper.
  • Skær i forskellige mønstre og retninger for at undgå, at der dannes furer, og at jorden bliver kompakt.

Relaterede produkter

Læs andre indlæg

Formering af stueplanter

Nogle metoder, som f.eks Det er nemt at tage stiklinger og plante dem, mens andre som plantning er mere tidskrævende. I modsætning til udendørs planter

Læs mere