Hvordan ser du, at en græsplæne skal luftes?

Tecken på att din gräsmatta behöver luftas

Plænepleje afhænger af nogle få grundlæggende opgaver: slå græsplænen, gøde den, rydde den for ukrudt og luftning. Hvis du udfører disse fire regelmæssigt, vil dit græs hurtigt være på vej til at blive perfekt. Det er nemt at opdage, hvornår græsplænen skal slås, gødes eller trænger til ukrudtsbekæmpelse, men at vide, hvornår den skal luftes, er mindre oplagt – hvis man ikke kender symptomerne.

I nogle tilfælde behøver du ikke at teste græsplænen for at forstå, at den skal luftes. Jord, der trampes meget på, så den bliver kompakt, trænger til regelmæssig luftning. Kompakt jord komprimerer rødderne og forhindrer deres evne til at udfylde deres funktion – og forhindrer plænen i at blive frodig. Hvis du ofte kører på din græsplæne, ser dit græs sandsynligvis allerede sparsomt ud og langt fra ideelt. Vægten af ​​et køretøj – eller endda en plæneklipper – gør jorden kompakt, så det er vigtigt at ændre mønster og retning ved klipning, så det tager længere tid for den at blive kompakt.

Tung, mudret jord eller jord med et lag tørt græs eller halm betyder også, at det skal luftes. Græsplæner, der er slidte af fodgængertrafikken, visner hurtigt i tørvejr, eller en græsplæne, der indeholder meget kløver, trænger begge til at blive luftet. Hvis vandpytter har en tendens til at dannes efter regn, og de tager lang tid at tørre ind, viser det, at det vil være en fordel at lufte det. Hvis græsset holder op med at vokse, når det er varmt i august, og jorden føles hård som sten, skal du lufte den. Sidst men ikke mindst, hvis du aldrig har luftet din græsplæne, er der en god chance for, at den er nødvendig, men du kan lave en simpel test for at stille diagnosen med sikkerhed.

Huskeliste til beluftning

Beluftning skal udføres hvornår:

  • Vandpytter dannes på plænen efter regn.
  • Køretøjer kører eller parkerer på græsplænen.
  • Det er svært at skubbe en skruetrækker eller kuglepen ned i jorden.
  • Jorden er tung og mudret.
  • Jorden er tung og mudret.

Relaterede produkter

Læs andre indlæg

Formering af stueplanter

Nogle metoder, som f.eks Det er nemt at tage stiklinger og plante dem, mens andre som plantning er mere tidskrævende. I modsætning til udendørs planter

Læs mere