Pas på din græsplæne efter vinteren

Våren är en känslig tid för din trädgård - marken är porös, växterna är mjuka, och vädret är oförutsägbart.

I marts/april, hvor temperaturen jævnligt er over 8 grader, begynder græsplænen at vokse lidt efter lidt. Du bør vente omkring to uger med at klippe, så græsplænen når at komme sig efter vinteren. En god rettesnor kan være, når de første forårsblomster har kigget op.

Efter en lang vinter er det også vigtigt at gøde din græsplæne. Det vil styrke rødderne, og plænen kommer godt fra start inden den tunge vækstsæson.
En almindelig hændelse er, at plænen har fået mos, hvilket i høj grad skyldes, at den ikke har fået nok næring. Derfor er regelmæssig gødskning af plænen vigtig.
Andre årsager til mos kan være, at græsset er blevet klippet for kort, at området er skygget for solen eller at jorden simpelthen er for kompakt.
Forsøg ikke at rive mosset ud, før det er blevet behandlet, da det kun vil sprede sporer og gøre tingene værre.

Påfør Stroller PLUS Moss, der effektivt bekæmper mosset, mens du gøder. (Husk blot at bruge handsker, når du spreder i hånden og undgå stenplader, da de kan blive misfarvede af jernsulfatet.) Mosset bliver sort i løbet af en uge og efter endnu en uge, når mosset er dødt, er det bare at rive resterne væk, hvis det ønskes …

Relaterede produkter

Læs andre indlæg

Formering af stueplanter

Nogle metoder, som f.eks Det er nemt at tage stiklinger og plante dem, mens andre som plantning er mere tidskrævende. I modsætning til udendørs planter

Læs mere