Pleje af din græsplæne

En välskött gräsmatta är både vacker och robust

Plænen er havens centrum! Når græsplænen er velholdt, er det tætte, grønne tæppe et smukt syn og et skønt sted for hele familien.

En flot græsplæne giver aflastning til haveplanterne og i veltrimmet stand er den robust og derfor modstandsdygtig over for slid fra sommeraktiviteter. Det kan betale sig at gøre noget ud af græsplænen som havens samlingspunkt.

Pleje af græsplænen

For at få en tæt og holdbar græsplæne skal du gøde mindst 3 gange i løbet af sæsonen. Der findes forskellige sorter, som også kan bekæmpe ukrudt og mos på samme tid. For at få et mere jævnt resultat kan du bruge en spreder.

Et tæppe af græs

Regelmæssig klipning holder plænen i form og gør den tæt og stærk, hvilket gør det svært for ukrudtet at trives.

Græs skal klippes – klipp ikke!

Sørg for, at plæneklipperens knive er slebet. Pas på klippehøjden: Mellem 3,5 til 5 cm er velegnet til de fleste græsser. Slår man mere, bruger græsplanten alle sine kræfter på at skabe en ny top og så svækkes rodsystemet.

græsslåning

Almindelig klipning ca. en gang om ugen – fremmer græsvæksten og er det vigtigste i plejen af ​​enhver græsplæne. I princippet er det vigtigt at slå græsplænen til en tredjedel eller halvdelen af ​​højden inden klipning. Den laveste klippehøjde er 3-3,5 cm og du bør ikke gå under den. Hvis græsset klippes for kort, bruger planten al sin energi på nye bladskud, og rodsystemet svigter.

Brug altid en plæneklipper med skarpe knive, som mindsker sygdomme i græssets snitflader. Hvis græsset er kort under klipning, kan afklippet græs blive liggende. Der er en vis næring i det. Ellers bliver græsset opsamlet og komposteret.

Vanding

Selvom en græsplæne kan brændes helt af i en tørreperiode, bliver græsset igen grønt, når der kommer nedbør. Vanding af plænen bør derfor som hovedregel overvejes.

Ønsker du en grøn græsplæne hele sommeren, bør vanding kun foregå under en klar tørke. Hvis du er begyndt at vande, er det nødvendigt at fortsætte tørreperioden ud. Små mængder vand øger græssets behov for fugt. Derfor er vanding svarende til 25 mm at foretrække.

Vanding udføres bedst om aftenen for at reducere fordampningen. En nysået græsplæne vandes om morgenen.

En velgødet græsplæne er stærk

Plænen har brug for næring for at blive tæt, stærk og modstandsdygtig overfor ukrudt, slid og tørkeperioder. Mos og ukrudt er planter, der nøjes med meget mindre end græs. Derfor skal man gøde for at få en rigelig græsplante.

Relaterede produkter

Læs andre indlæg

Formering af stueplanter

Nogle metoder, som f.eks Det er nemt at tage stiklinger og plante dem, mens andre som plantning er mere tidskrævende. I modsætning til udendørs planter

Læs mere